Dit schilderij is in een middag gemaakt. Een collage techniek met mixed media. Eerst heb ik een aantal vellen geschilderd in geel tot blauw tinten (geel, oranje, rood, paars, blauw) hieruit heb ik de blaadjes gescheurd.

Op het canvas doek heb ik de achtergrond geschilderd, toen met textiel en textiel harder de boomstam op gedrapeerd en hard laten worden. Vervolgens met gipsverband het wortel stelsel gemaakt. Het mooie van reliëf op het doek, is dat de kleuren die je vervolgens schildert een mooi schouwspel krijgen van schaduw en lichtval, die je extra kan accentueren door de kleuren die je gebruikt.


De lijst is gemaakt van vurenhout. Met een gasbrander kan je heel mooi de structuur van de houtlagen laten zien. Hout (in Europees bossen) heeft vroeg en laat hout waar een groot verschil zit tussen de dikte en de hardheid. In de winter (laat hout) groeit de boom traag, dit is het donkere deel en het hardst. In de lente (vroeg hout) en zomer groeit de boom sneller, maar blijft het hout zachter. Als je met de brander over het hout gaat, verbrand het vroege hout het snelst. Na het branden nog even schuren, dan wordt het relief het mooist.